• +085-7600491
  • info@skinmedix.nl

Spataderen

Spataderen

Behandeling spataderen weghalen

Heeft u last van spataderen? Veel mensen ervaren spataderen als ontsierend en proberen ze te maskeren. Daarnaast kunnen spataderen zorgen voor jeuk. Wij bieden een effectieve manier om van uw spataderen af te komen. Met onze EMAX-behandeling kunnen wij kleine spataderen weghalen. Met deze innovatieve methode zorgen we ervoor dat uw aderen krimpen en vervolgens verdwijnen. En dat op een vrijwel pijnloze manier.

Spataderen weghalen SkinMedix.nl

Wat zijn spataderen?

Eén op de vier mensen heeft spataderen. Vooral vrouwen hebben er last van. Spataderen zijn kronkelende verwijde bloedvaten die blauwpaars door de huid schijnen. Ze zijn vaak wat opgezwollen en kunnen als knobbels zichtbaar zijn onder de huid.

Hoe spataderen ontstaan? In de aderen in de benen zitten klepjes. Die zorgen ervoor dat het bloed niet naar beneden kan stromen, maar naar boven wordt geperst – richting het hart. Door allerlei factoren kunnen de kleppen in de aderen minder goed gaan functioneren. Het bloed uit de benen kan dan niet goed naar het hart terugstromen. Daardoor komt er steeds meer bloed in de aderen en neemt de druk op de aderen toe. Door de stuwing van het bloed gaan de aderen uitzetten en gaan de kleppen in de aderen steeds minder goed sluiten. Zo ontstaan spataderen.

Het kan zijn dat u spataderen vanuit cosmetisch oogpunt storend vindt. Daarnaast kunnen spataderen andere vervelende klachten veroorzaken als jeuk, vermoeide benen en pijn in de benen.

Er zijn een aantal factoren die de kans op spataderen vergroten: aanleg, lang staan, leeftijd of zwangerschap.

Hoe werkt de behandeling voor spataderen weghalen?

Emax apparaat spataderen verwijderen SkinMedixSkinMedix biedt een nieuwe effectieve en vrijwel pijnloze behandeling waarbij we uw spataderen weghalen. We maken gebruik van EMAX-technologie, waarbij we werken met de energiebronnen laser (90 nm.) en radiofrequentie (RF). De laserenergie die het apparaat uitstraalt, wordt geabsorbeerd door hemoglobine (het eiwit in de bloedcellen). Deze stof zet de laserenergie in de cellen om in warmte. Daarna stroomt de radiofrequente energie naar de voorverwarmde gebieden. Daar laat het de temperatuur verder stijgen – zo ver dat het bloedvat vernietigd wordt. Dit gebeurt volledig veilig en vrijwel pijnloos. Ook wordt het weefsel om het bloedvat heen niet beschadigd.

De behandeling voor spataderen weghalen wordt bij SkinMedix altijd door een arts of gecertificeerd huidtherapeut uitgevoerd. Voorafgaand aan de behandeling plannen we een intake met u, zodat we uw spataderen goed kunnen onderzoeken. Zo kunnen we bepalen of onze behandeling voor u geschikt is. Deze behandeling is namelijk bedoeld voor kleine spataderen in de benen. Heeft u last van grote en uitgebreide spataderen? Dan verwijzen we u door naar een vaatchirurg.

Bij de behandeling brengen we eerst een gellaag aan op de huid om de energie uit de applicator te geleiden. Vervolgens pakken we de EMAX-applicator erbij met een handvat dat past bij de grootte van het betreffende bloedvat. Deze applicator plaatsen we met milde druk parallel op de ader. De applicator geeft dan een warmtepuls af aan de ader. We verplaatsen de applicator over de gehele lengte van de ader om steeds pulsjes af te geven. Voor en na elke puls koelen we de huid direct.

Wat houdt een behandelkuur in?

Een behandelkuur bestaat uit ongeveer 3 behandelingen: 1 behandeling per 6-8 weken. Als er later nieuwe spataderen ontstaan, dan kunnen we daarvoor een onderhoudsbehandeling doen.

Let op: het is belangrijk om in de 3 dagen vóór de behandeling geen irriterende zalf of lotion te gebruiken. Vermijd in die dagen ook uitgebreid zonnen en gebruik zonprotectie (met minimaal SPF 30) als u toch in de zon komt. Verder is het belangrijk dat de huid voorafgaand aan de behandeling schoon is (dus geen make-up, crème, olie, etc.). Zorg er ook voor dat uw huid – waar mogelijk – geschoren is.

Resultaat behandeling

Bij de behandeling zullen we uw spataderen weghalen. Na een aantal behandelingen zijn uw spataderen niet meer zichtbaar en ogen uw benen weer mooi egaal en gezond.

Let op: als u erfelijke aanleg heeft voor spataderen, dan kunnen we dit niet voor u genezen. Wel kunnen we u helpen om bestaande spataderen weg te halen. Met onderhoudsbehandelingen kunnen we vervolgens ook nieuwe spataderen behandelen.

Na de behandeling kan de huid in eerste instantie wat rood en gezwollen zijn en verbrand aanvoelen. Om erge roodheid te voorkomen, zullen we de huid direct na de behandeling koelen. Belangrijk is om nog één maand na de behandeling direct zonlicht te vermijden en SPF 30 ter bescherming te gebruiken. Dit om pigmentverschuiving te voorkomen. Drie dagen na de behandeling kunt u weer uw normale gezichtsverzorging gebruiken.

Behandelkuur

Voor een optimaal resultaat zijn 3 behandelingen nodig. De behandelingen vinden elke 6-8 weken plaats. Mocht een touch-up behandeling nodig zijn, dan vindt die eens per 6-12 maanden plaats.

Benieuwd naar de kosten van een behandeling? Raadpleeg dan onze prijslijst.

Intake boeken

Wilt u ook uw spataderen laten weghalen? Onze deskundige cosmetisch arts en huidtherapeut informeert u graag vrijblijvend over de mogelijkheden. Tijdens een persoonlijke intake geven we u graag advies over een behandeling voor spataderen passend bij uw wensen.

Heeft u vragen? Of wilt u direct een vrijblijvende intake plannen? Neem contact op met SkinMedix via het contactformulier, stuur een e-mail naar info@skinmedix.nl of bel naar 085 – 760 04 91.