• +085-7600491
  • info@skinmedix.nl

Couperose en rosacea

Couperose en rosacea

Heeft u blijvend last van een rode kleur in uw gezicht? Dat kan wijzen op couperose of rosacea. Misschien stoort u zich er wel aan. Wat nu als camoufleren niet mogelijk is? Gelukkig hoeft u er niet mee te blijven rondlopen. Wij bieden een effectieve en veilige behandeling tegen couperose en rosacea. Daarmee krijgt u uw egale huid zonder rode vlekken terug.

Over couperose

Couperose houdt in dat de kleine bloedvaatjes in uw gezicht duidelijker zichtbaar zijn. Vaak vooral bij de wangen, op de neus, op uw kin of soms ook op het voorhoofd. De oorzaak van couperose is dat de spieren in de vaatwandjes verzwakken, vaak als gevolg van veroudering. Daardoor kunnen de bloedvaatjes gaan verwijden en worden ze zichtbaar aan de oppervlakte van de huid.

De ene persoon is meer gevoelig voor couperose dan de ander. Factoren als UV-straling, temperatuurswisselingen, alcohol of roken kunnen een extra risicofactor zijn. Ook erfelijke aanleg speelt een rol.

Couperose behandeling SkinMedix

Over rosacea

Bij rosacea heeft u niet alleen last van verwijde haarvaatjes, maar ook van algemene roodheid in het gezicht. Daarnaast kunnen andere symptomen voorkomen, zoals een branderig gevoel in uw gezicht, een droge huid of irritatie bij de ogen. Die verschillende klachten zijn het gevolg van een chronische huidontsteking in uw gezicht, rosacea dus. Hier zult u niet elke dag evenveel last van hebben. Dit hangt bijvoorbeeld samen met hormoonveranderingen, temperatuurwisselingen of bepaalde voeding.

Hoe werkt een behandeling tegen couperose en rosacea?

Zowel bij couperose als bij rosacea is de Emax-behandeling van SkinMedix een effectieve oplossing. Bij deze behandeling met IPL-licht en radiofrequentie verwijdert een deskundig arts de zichtbare haarvaatjes grotendeels, waardoor deze niet meer zichtbaar zijn. Dit gebeurt op een effectieve en vrijwel pijnloze manier. Ook de symptomen van rosacea, zoals puistjes, zijn met deze behandeling te bestrijden. In dat geval wordt een aparte applicator voor de acné gebruikt.

Emax apparaat Couperose rosacea behandeling SkinMedixEerst brengt de arts een beetje gel op uw huid aan. De gel is bedoeld om het IPL-licht goed te kunnen geleiden. Daarna plaatsen we het IPL-apparaat op uw huid, waarmee IPL-licht en radiofrequente energie wordt uitgestraald. Het IPL-licht wordt door de hemoglobine (het eiwit in uw bloedcellen) geabsorbeerd en omgezet in warmte. Daarna stroomt de radiofrequente energie naar de voorverwarmde plekken om de temperatuur daar nog iets te laten stijgen. De warmte vernietigt de vaatwandjes, waarna de verwijde vaatjes door het lichaam worden afgevoerd.

De behandeling is volkomen veilig en beschadigt het omringende weefsel niet. De verwijde vaatjes dienen (na de verwijding) geen functie meer voor het lichaam. Het kan dus geen kwaad om deze vaatjes te vernietigen.

Na de behandeling

De behandeling voor couperose of rosacea levert snel resultaat op. Al een week na de behandeling ziet u duidelijk effect. Bijwerkingen zijn er nauwelijks. Wel is enige nazorg nodig.

Nazorg

Direct na elke behandeling kan uw huid nog een week wat rood of gezwollen zijn. Dit zal na de eerste dag snel minder worden. Elke dag een paar minuten koelen kan helpen om zwelling tegen te gaan. Soms ontstaan er in de eerste week na de behandeling korstjes of worden de vaatjes iets donkerder. Ook dat trekt vanzelf weg. Wel is het belangrijk om nog 1 maand na de behandeling direct zonlicht te vermijden en om goede zonnebescherming (SPF > 30) te gebruiken.

Resultaten

Een week na de behandeling ziet u al zichtbaar effect:

  • De haarvaatjes zijn grotendeels verwijderd.
  • Uw huid oogt meer egaal en heeft een minder rode kleur.
  • De algehele textuur van uw huid is verbeterd.
  • Uw huid oogt meer stralend (doordat de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd).

Alleen de vaatjes die op dit moment zichtbaar zijn, zijn te behandelen met de behandeling. Als u aanleg heeft voor couperose, kunnen na verloop van tijd nieuwe vaatjes zichtbaar worden. Daarom is regelmatige herhaling van de behandeling nodig. Vaak is voor de touch-up één behandeling per 6 maanden voldoende voor blijvend resultaat.

Voor en na behandeling rosacea couperose op wang SkinMedix

Behandelkuur

Voor een optimaal resultaat zijn 4-6 behandelingen nodig. Eens per 3-4 weken vindt een behandeling plaats.  Mocht een touch-up behandeling nodig zijn, dan vindt die eens per 6-12 maanden plaats.

Benieuwd naar de kosten van een behandeling? Raadpleeg dan onze prijslijst.

Consult aanvragen

SkinMedix is gespecialiseerd in het behandelen van couperose. Bent u geïnteresseerd en wilt u een consult inplannen voor meer informatie? Of heeft u een vraag? Tijdens een persoonlijk consultgesprek adviseert SkinMedix u over de behandeling van couperose en rosacea op basis van uw individuele wensen. Neem contact op met SkinMedix via het contactformulier, stuur een e-mail naar info@skinmedix.nl of bel telnr. 085 – 760 04 91.