• +085-7600491
  • info@skinmedix.nl

Kalknagels

Kalknagels

Behandeling kalknagels

Wilt u op een snelle en effectieve manier van uw kalknagel(s) afkomen? Onze EMAX-behandelingen vormen een innovatieve en bewezen effectieve behandeling van kalknagels. U heeft geen zalf, lotion of pillen meer nodig. In plaats daarvan behandelen we de schimmel die kalknagels veroorzaakt met effectieve lasertechnologie. Daarmee kan binnen een paar weken een nieuwe gezonde nagel gaan groeien en is uw kalknagel verleden tijd.

kalknagels laten behandelen

Wat zijn kalknagels?

Kalknagels zijn nagels die met een schimmel geïnfecteerd zijn. U kunt hier zowel bij de teen- als bij de vingernagels last van hebben, maar meestal ontstaan kalknagels bij de tenen. Bij kalknagels zit de schimmel in en onder de nagel en veroorzaakt hij een verdikking en verkleuring van de nagels. Kalknagels bij de tenen worden meestal veroorzaakt door een dermatofyt (schimmel); bij de vingernagels gaat het meestal eerder om candida (een gist).

Iedereen heeft schimmels op de huid en onder de nagelranden. Er ontstaat pas een infectie als de schimmel de huid of nagels binnendringt en zich daar uitbreidt. Meestal begint de infectie bij de nagelranden. Die kleuren daardoor witgeel, groen of bruin. Ook wordt de nagel dik en brokkelig. Daarnaast laat de nagel soms (gedeeltelijk of volledig) los. Het kan zijn dat er rondom de nagel en op de binnenkant van uw handen of voeten wat vervelling en blaasjes ontstaan. De oorzaak hiervan is niet een schimmel, maar een overgevoeligheidsreactie op schimmelnagels.

Schimmelnagels komen voor bij zo’n 3% van de mensen. U kunt de schimmelinfectie oplopen door een aanraking van andere mensen of dieren met een schimmelinfectie. Besmetting ontstaat vaak in vochtige, warme ruimtes waar mensen zonder schoenen lopen. Denk aan zwembaden, sportzalen, sauna’s, douches en kleedruimtes. Beschadigingen of wondjes op of rondom de nagel vergroten de kans op een infectie, omdat de schimmel dan makkelijker kan binnendringen. Kalknagels zullen bijna nooit spontaan genezen.

Resultaat kalknagel behandeling SkinMedix

Kalknagel behandelen: hoe werkt het?

Emax apparaat behandeling kalknagelsBij SkinMedix gebruiken we de snelste en meest eenvoudige methode om uw kalknagels te behandelen. Onze methode geeft een stuk sneller resultaat dan de gebruikelijke langdurige behandelingen met nagellak, gel, zalf, strooipoeder of pillen – die ook nog eens niet altijd helpen. Wij gebruiken daarentegen pijnloze en snelle EMAX-behandelingen om uw kalknagels effectief te behandelen.

Bij het behandelen van de kalknagel gebruiken we een EMAX-laserapparaat, dat de energiebronnen IPL-licht (47 – 980 nm) en radiofrequentie combineert. De energie wordt omgezet in warmte in de nagelplaat waardoor de schimmel wordt gedood. Langzaamaan zal de kalknagel uitgroeien en komt er een mooie gladde nagel terug. Dit proces duurt vaak enkele maanden. Daarnaast beschadigt en vernietigt blauwe IPL-licht de schimmels waardoor de infectie van de nagel voorgoed stopt en de schimmel niet terugkomt.

Voor deze behandeling brengen we eerst een gellaag aan op uw nagel(s) en huid. Die gellaag maakt het daarna mogelijk om de energie uit de applicator te geleiden door uw huid en nagel. Daarna plaatsen we de EMAX-applicator met milde druk op de nagel, op zo’n manier dat hij de nagelwal aan beide kanten raakt. Daarna geven we met de applicator kleine warmtepulsjes af.

Wat houdt een behandelkuur in?

Tijdens een vrijblijvende intake zullen we uw nagels eerst uitgebreid bekijken. Zo kunnen we beoordelen of deze methode voor u passend is. We kunnen de behandeling alleen uitvoeren als er geen sprake is van een ontsteking of paronychia.

We vragen u om 3 dagen voorafgaand aan de behandeling geen gel, crème, lotion of tincturen te gebruiken. Kom verder met schone en gewassen voeten naar één van onze locaties. Zijn uw nagels erg dik? Dan raden we aan om ze voor te behandelen bij de pedicure.

Voor de behandeling van kalknagels zijn 2 behandelingen nodig, die verdeeld over twee weken plaatsvinden. Elke behandeling wordt uitgevoerd door een deskundige arts of huidtherapeut.

Resultaat behandeling

Zo’n 4 weken na het behandelen van de kalknagel begint er al een randje gezonde nieuwe nagel te groeien vanuit het nagelbed. De kalknagel verdwijnt zo langzaamaan. Ook de huid om de kalknagel heen ziet er gezonder uit en is niet meer aangedaan.

Na de behandeling kan de nagelwal eerst wat rood zien en verbrand aanvoelen. Dit trekt snel weg.  We zullen uw huid na de behandeling koelen om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Resultaat kalknagel behandeling SkinMedix

Belangrijk is om een nieuwe infectie met een kalknagel te voorkomen. De volgende tips helpen hierbij:

  • Was uw voeten zonder zeep.
  • Droog uw voeten goed af, ook tussen de tenen. Houd uw voeten droog.
  • Draag elke dag schone katoenen of wollen sokken.
  • Draag goed ventilerende en niet te nauwe schoenen.
  • Bent u in ruimtes waar veel mensen op blote voeten lopen (zoals doucheruimtes en zwembaden)? Draag dan slippers.

Behandelkuur

Voor een optimaal resultaat zijn 3 behandelingen nodig. De behandelingen vinden elke 3-4 weken plaats.

Benieuwd naar de kosten van een behandeling? Raadpleeg dan onze prijslijst.

Intake boeken

Wilt u op een effectieve manier van uw kalknagels afkomen? Tijdens een vrijblijvende intake bekijkt de cosmetisch arts uw kalknagel(s) uitgebreid en beoordelen we of deze EMAX-behandeling voor u passend is.

Heeft u vragen? Of wilt u direct een vrijblijvende intake plannen? Neem contact op met SkinMedix via het contactformulier. Ook zijn wij te bereiken via info@skinmedix.nl of via telefoonnummer 085 – 760 04 91.