• +085-7600491
  • info@skinmedix.nl

Acnébehandeling

Acnébehandeling

Stoort u zich aan uw acné? Wilt u graag blijvend van uw puistjes, mee-eters en de roodheid in uw gezicht afkomen? Daarvoor hoeft u geen agressieve peeling te ondergaan of medicatie te nemen. Bij SkinMedix bieden wij een volledig pijnloze acnébehandeling die gebruikmaakt van licht. Bewezen effectief en altijd uitgevoerd door een deskundige arts of huidtherapeut. Het effect is al snel zichtbaar. U krijgt er een gladde huid voor terug en uw acné wordt al snel een stuk minder.

Acné behandeling voorhoofd vrouw

Wat is acné?

Acné ontstaat doordat de talgklieren te veel talg produceren. Dat uit zich in puistjes, mee-eters, pukkels, roodheid en soms zelfs ontstekingen. De uitgang van de talgklier raakt verstopt en het talg gaat zich ophopen. Daarnaast komt bij acné een bacterie vrij die vetzuren uit talg kan maken. De irriterende vetzuren veroorzaken ontstekingen in de huid.

Daardoor ontstaat een acnéhuid met comedonen, puisten, pukkels, roodheid en ontstekingen. Bij ernstige ontstekingen ontstaan er onderhuidse infitraten, cystes en littekens. Dan spreken we van acne conglobata en is de acné zo ernstig dat we u adviseren naar een dermatoloog te gaan.

Meestal ontstaat acné in de puberteit door de toename van de hoeveelheid geslachtshormoon. Maar acné kan ook op latere leeftijd opspelen. Vaak wordt acné veroorzaakt door erfelijke aanleg, hormonen en stress. Maar ook druk op de huid of gebruik van afsluitende cosmetica (bijvoorbeeld foundation) kan acné veroorzaken. Voeding zou ook een rol kunnen spelen. In onderzoek is alleen een link gevonden tussen acné en het gebruik van zuivelproducten.

Hoe gaat de acnébehandeling in zijn werk?

De behandeling begint altijd met een vrijblijvende intake. Daarin beoordeelt een deskundig arts of huidtherapeut uw acné. Op basis daarvan vertellen we u wat de behandelmogelijkheden zijn. Bij milde of matige acné (mee-eters, roodheid, puisten en/of pukkels) biedt onze EMAX-behandeling vaak een effectieve oplossing.

Emax apparatuur acnébehandeling SkinMedixDe EMAX-behandeling is een nieuwe en effectieve behandeling voor acné. Ook is een EMAX-behandelkuur volledig pijnvrij. We werken namelijk met een EMAX-apparaat dat we zachtjes op uw huid plaatsen. Dit apparaat straalt twee energiebronnen uit: IPL-licht en radiofrequentie. Eerst brengt de arts een geleidende gel aan op de huid. Daarna zetten we een EMAX-applicator op de huid, die lichte pulsjes afgeeft. Daar voelt u niets van. We verplaatsen de applicator totdat het hele gebied twee keer is behandeld.

Het blauwe IPL-licht beschadigt en vernietigt de bacteriën in de huid. Daardoor stopt het ontstekingsproces in de talgklier. Daarnaast zorgt het rode en infrarode IPL-licht in combinatie met het  RF (radiofrequentie) licht voor uitdroging diep in de talgklier. De talgklier zal dan minder talg aanmaken. Tegelijkertijd herstelt de RF de ernstig beschadigde acnéhuid.

Eén EMAX-behandelkuur bestaat uit 12 behandelingen in totaal. In de eerste maand behandelen we uw huid 2x per week. In de tweede en derde maand zijn 2 behandelingen per maand nodig. Daarna is soms nog 1 keer per maand een touch-up nodig.

Het is belangrijk dat u 3 dagen voor de behandeling geen irriterende zalf of lotion heeft gebruikt en niet uitgebreid in de zon bent geweest. Daarnaast werken we altijd op een geschoren en schone huid (geen make-up, crème, olie, etc.).

Resultaat behandeling

De behandeling geeft al snel zichtbaar resultaat. U ziet direct verschil. Elke behandeling zorgt voor een verdere verbetering van uw huid en maakt uw huidstructuur gladder. Dit doet de EMAX-behandeling door de acné van binnenuit en blijvend aan te pakken.

Direct na de behandeling kan uw huid nog wat rood zien of verbrand aanvoelen. Dit trekt al snel weg. Het is belangrijk dat u na de behandeling nog 1 maand uit direct zonlicht wegblijft en uw huid insmeert met zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger. Zo kunt u pigmentverschuiving voorkomen. Na 3 dagen kunt u uw normale gezichtsverzorging weer gebruiken. Eventueel kunnen we antibioticacrème voorschrijven.

Acné behandeling gezicht man

Behandelkuur

Voor een optimaal resultaat zijn 12 behandelingen nodig. De eerste acht weken vindt twee keer per week een behandeling plaats. Daarna gaan we over op twee behandelingen per maand totdat er 12 behandelingen zijn afgerond. Mocht een touch-up behandeling nodig zijn, dan vindt die eens per drie maanden plaats.

Benieuwd naar de kosten van een behandeling? Raadpleeg dan onze prijslijst.

Consult aanvragen

Wilt u uw acné blijvend aanpakken met een effectieve behandeling, uitgevoerd door een deskundig arts of huidtherapeut? Wij informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

SkinMedix is gespecialiseerd in acnébehandelingen. Wilt u een vrijblijvend consult inplannen voor meer informatie of heeft u een vraag? Tijdens een persoonlijk consultgesprek kan SkinMedix u adviseren over een acnébehandeling passend bij uw individuele wensen.

Neem contact op met SkinMedix via het contactformulier, stuur een e-mail naar info@skinmedix.nl of bel naar 085 – 760 04 91.