• +085-7600491
  • info@skinmedix.nl

FAQ Fillers

FAQ Fillers

Veel gestelde vragen over fillers 

Denkt u na over een filler behandeling bij SkinMedix in Rilland of Bergen op Zoom, dan heeft u mogelijk verschillende vragen over fillers. Op deze FAQ-pagina over fillers geeft SkinMedix graag antwoord op veel van deze vragen. Staat uw vraag er niet bij, of is er iets niet duidelijk, neem dan contact met ons op via het contactformulier, stuur een e-mail naar info@skinmedix.nl of bel telnr. 085 – 760 04 91.

Wat zijn fillers?

Fillers (ook wel injectables genoemd) verbeteren de conditie van de huid, vervagen rimpels, vullen lijntjes op en geven de lippen meer volume. Er bestaan dan ook verschillende merken en soorten fillers. Afhankelijk van leeftijd, huidtype, huidconditie en het te behandelen gebied adviseert SkinMedix welk type filler het beste bij u past voor een natuurlijk resultaat.

Welke fillers gebruikt SkinMedix?

SkinMedix werkt onder andere met de Radiesse filler, de Profhilo® filler (deze unieke filler geeft uw huid een boost van binnenuit) en de hyaluronzuur filler (de meest bekende filler op de markt om rimpels op te vullen).

Wat is het verschil tussen de Profhilo filler, de hyaluronzuur filler en de Radiesse filler?

De Profhilo® filler stimuleert de cellen van binnenuit. De werking van de Profhilo® filler is te danken aan de stimulatie van de aanmaak van bindweefsel-elastine en collageen. De rimpels worden als het ware van binnenuit genezen, in plaats van ze alleen te vullen. Dit noemt men ‘bioremodeling’. Profhilo® filler bestaat uit enkel hyaluronzuur.

De hyaluronzuur filler vult de huid op van binnenuit en is met name bedoeld voor statische rimpels. Deze rimpels zijn het gevolg van het verslappen van de huid (volumeverlies) en hangen niet samen met spierbewegingen. Deze filler bestaat niet enkel uit hyaluronzuur, maar uit hyaluronzuur filler.

Radiesse is een uiterst veilige dermal filler met een dubbele werking. Het product herstelt uw volumeverlies en daarnaast zorgen de calcium-microsferen in Radiesse ervoor dat de aanmaak van nieuw collageen in uw huid wordt gestimuleerd en dat de kwaliteit van elastine verbetert, waardoor uw huid steviger wordt. Het resultaat is meervoudig: de rimpels in uw huid verminderen of verdwijnen volledig, er ontstaat een liftend effect op uw huid, en uw huid wordt sterker om de veranderingen in uw onderliggende weefsels op te vangen.

Hoe werken hyaluronzuur fillers?

De fillers bestaan uit een injecteerbare gel en vullen uw huid op van binnenuit. Hierdoor verbetert de conditie van de huid, vervagen rimpels en worden lijntjes opgevuld.

Welke gebieden kunnen worden behandeld met fillers?

De toepassing van fillers richt zich met name op het opvullen van rimpels. Hierbij valt te denken aan kraaienpootjes, de neus-lippen plooi en rimpels op de bovenlip (rokerslijntjes). Daarnaast kunnen fillers ook worden ingezet bij contourherstel, bijvoorbeeld voor vollere lippen, het verstrakken van de kaaklijn, het verzachten van contouren en het opvullen van ingevallen wangen.

Hoe kan ik me voorbereiden op een behandeling?

Voor een filler behandeling is een schone huid belangrijk. Draag daarom geen make-up. Verder raden wij u aan om zo ontspannen mogelijk te zijn en te blijven.

Is een filler behandeling pijnlijk?

Bij een filler behandeling is de verdoving gemengd met de filler in de injectie. Hierdoor zijn de prikjes nauwelijks voelbaar en is de behandeling vrijwel pijnloos. Bij de Profhilo filler is het mogelijk om een verdovende crème aan te brengen.

Hoe lang duurt een filler behandeling?

De duur van de filler behandeling is afhankelijk van het gekozen type filler. SkinMedix werkt onder andere met de Radiesse filler, de Profhilo® filler en de hyaluronzuur filler. Een filler behandeling met Radiesse duurt ongeveer 30 minuten, een filler behandeling met Profhilo® duurt 10-15 minuten en bij de hyaluronzuur filler duurt de behandeling ongeveer 10-30 minuten. De duur van de totale behandeling, ongeacht het type filler, is afhankelijk van het te behandelen gebied. De cosmetisch art van SkinMedix zal u hierover exact informeren tijdens een gratis intakegesprek.

Mag ik alles weer doen na een filler behandeling?

Jazeker, u kunt uw dagelijkse activiteiten na de filler behandeling direct hervatten. Het behandelde gebied kan oppervlakkig nog wel wat gevoelig en/of rood zijn. Daarnaast adviseert SkinMedix om 1 à 2 weken na de behandeling sterk zonlicht, de zonnebank, de sauna en gelaatsbehandelingen en -massages te vermijden. Sporten kan in principe al vanaf de eerste dag na de behandeling. Uiteraard krijgt u na de behandeling uitgebreide nazorgvoorschriften uitgelegd en mag u direct naar huis.

Hoe snel is er resultaat zichtbaar na een filler behandeling?

U ziet bij de Radiesse filler en hyaluronzuur filler direct na de behandeling resultaat. Het resultaat bij de hyaluronzuur filler wordt gedurende de 3 maanden na de behandeling nog beter.

Bij de Profhilo® filler is niet direct resultaat zichtbaar. Het resultaat wordt 1 maand na de behandeling zichtbaar en maximaal 1 maand na de tweede behandeling. 

Hoe lang blijft het effect van fillers zichtbaar?

Het natuurlijke resultaat van de filler behandeling houdt ongeveer 9 tot 15 maanden aan, afhankelijk van de gekozen filler.

Zijn fillers veilig?

De stof hyaluronzuur komt van nature voor in het lichaam en wordt na 9 tot 12 maanden geleidelijk afgebroken. De ervaren cosmetisch arts van SkinMedix werkt enkel met A-merk fillers. Daarnaast zijn filler behandelingen één van de meeste veilige cosmetische ingrepen. 

Wat zijn de eventuele bijwerkingen van fillers?

De kans op bijwerkingen na een filler behandeling is relatief klein, omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is. Mochten er bijwerkingen optreden, dan zijn roodheid, blauwe plekjes, zwelling, jeuk, gevoeligheid of een wat stijf gevoel volkomen normaal. Deze bijwerkingen verdwijnen binnen 1 week.

Kan ik een filler behandeling combineren met een botox behandeling?

Ja, u kunt een filler- en botox behandeling combineren. Dit wordt een zogenaamde combinatiebehandeling genoemd. Afhankelijk van het gewenste resultaat zal een cosmetisch arts van SkinMedix u hierover adviseren.

Wat kost een filler behandeling?

De prijs is afhankelijk van het te behandelen gebied en de benodigde hoeveelheid filler (1,5 of 3 cc). Bekijk voor actuele prijzen onze prijslijst.

Consult aanvragen

SkinMedix is gespecialiseerd in het uitvoeren van verschillende filler behandelingen. Bent u geïnteresseerd en wilt u een consult inplannen voor meer informatie, of heeft u vragen over fillers? Tijdens een persoonlijk consultgesprek adviseert SkinMedix over de filler behandeling op basis van uw individuele wensen.