• +085-7600491
  • info@skinmedix.nl

Botox

Botox

Een fronsrimpel, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels… herkenbare voorbeelden van gebieden in het gezicht waar rimpels ontstaan omdat de mimiek daar het sterkst is. Hoe meer expressie (door bijvoorbeeld boos te kijken), hoe meer rimpeltjes. Botox in de spier blokkeert de prikkel van de zenuw naar de spier. De spier ontspant en trekt minder samen waardoor de huid gladder wordt en rimpels nauwelijks zichtbaar zijn. Een behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Er zijn verschillende botox behandelingen gericht op anti rimpel bij SkinMedix verkrijgbaar voor onder andere:

  • Kraaienpootjes
  • Fronsrimpel
  • Voorhoofdrimpels
  • Wenkbrauwlift

SkinMedix biedt daarnaast ook medische botox behandelingen voor bijvoorbeeld:

  • Zweten
  • Migraine
  • Tandenknarsen

botox behandeling kraaienpootjes SkinMedix

Wat is botox?

Een botox behandeling is erop gericht om sterke spieractiviteit te verminderen om zo bijvoorbeeld rimpels te verzachten. Botox – ook wel ‘Botuline toxine type A’ genoemd – is een natuurlijk voorkomend eiwit. Dit eiwit wordt in kleine hoeveelheden sterk verdund en vervolgens geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor rimpels.

De werking

Botox wordt in de mimische spieren geïnjecteerd om zo de prikkel van de zenuw naar de spier te blokkeren. De vaak diepe, aanwezige rimpels worden hierdoor minder zichtbaar. De spier ontspant en trekt minder samen. Hierdoor worden bestaande rimpeltjes verzacht en ontspant de spier waardoor het gezicht meer rust en ontspanning krijgt. De rimpel wordt hierdoor ook niet dieper.

botox behandeling voorhoofdrimpels Skinmedix

Mogelijkheden

Botox is snel en effectief! Met botox kunnen diverse gebieden behandeld worden gericht op verjonging (anti rimpel) en medische klachten. Met name bij mimische rimpels (rimpels die samenhangen met spierbewegingen) kan het uitkomst bieden.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Een botox behandeling bij SkinMedix duurt 5-10 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied. Een verdoving is niet nodig. Tijdens de behandeling gebruikt de cosmetisch arts van SkinMedix een dunne naald om botox te injecteren in de spier. U kunt dit gevoel vergelijken met speldenprikjes. Na de behandeling kunt u uw dagelijkse activiteiten direct hervatten. De huid kan oppervlakkig nog wat gevoelig zijn. Na enkele dagen begint de botox te werken en is een vermindering van de rimpels zichtbaar. Het maximale resultaat is zichtbaar na 1 tot 2 weken. SkinMedix adviseert om de behandeling in eerste instantie elke 3 maanden te herhalen, omdat langzaam maar zeker de spieractiviteit weer toeneemt. Uiteindelijk kan de tijd tussen de behandeling toenemen naar 4 maanden. Na elke behandeling plannen we na 2 weken een controleafspraak in.

Resultaten

Vandaag de dag heeft botox soms een negatieve lading, omdat men bang is voor een onnatuurlijk resultaat. De media laat in ons dagelijks leven mensen zien die mogelijk te veel botox hebben gebruikt of waarbij het op een onjuiste manier is toegepast. Dat beïnvloedt onze associaties ermee. Toch is de angst voor een onnatuurlijk resultaat niet nodig. Er zijn legio voorbeelden te noemen van onder andere BN’ers waarbij het resultaat van een botox behandeling heel natuurlijk is. Hierbij is niet eens te zien dat iemand iets heeft laten doen. SkinMedix is gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen waarbij uw unieke uitstraling voorop staat. Het maximale resultaat van botox is zichtbaar na 1 tot 2 weken.

Prijzen

Voor meer informatie over onze behandelingen en bijbehorende tarieven, verwijzen wij u graag naar onze prijslijst.

Meer weten?

Op de pagina FAQ geeft SkinMedix antwoord op de meest gestelde vragen over botox.

Consult aanvragen

SkinMedix is gespecialiseerd in het uitvoeren van botox behandelingen. Bent u geïnteresseerd en wilt u een consult inplannen voor meer informatie of heeft u een vraag? Tijdens een persoonlijk consultgesprek adviseert SkinMedix over de botox behandeling op basis van uw individuele wensen. Neem contact op met SkinMedix via het contactformulier, stuur een e-mail naar info@skinmedix.nl of bel telnr. 085 – 760 04 91.