• +085-7600491
  • info@skinmedix.nl

Ontharing

Ontharing

Heeft u last van ongewenst haar en wilt u daar graag vanaf? Bij SkinMedix bieden we een volledig pijnloze ontharingsbehandeling aan waarmee uw haar permanent verdwijnt. Zo hoeft u niet langer te waxen, harsen en scheren en kunt u genieten van een gladde huid zonder ongewenste haargroei.

Haar permanent verwijderen

Ongewenst haar dat eenmaal bij SkinMedix is behandeld, zal over het algemeen niet meer terugkomen. Om ongewenst haar permanent te verwijderen is het nodig om de haargroeicyclus te veranderen door middel van een laserbehandeling. Daardoor groeien de haartjes niet meer na elkaar, maar tegelijkertijd waardoor een groot aantal haarzakjes tegelijkertijd kan worden behandeld. Na ongeveer twee weken laat een groot deel van de behandelde haren los. De haren waarvan de haarzakjes nog niet zijn vernietigd groeien terug en worden tijdens een volgende laserbehandeling opnieuw belicht.

In uitzonderlijke gevallen kunnen na een tijdje wat slapende haartjes actief worden en/of kan het voorkomen dat u door hormonale veranderingen, medicatie of gewichtstoename weer haargroei krijgt. Een onderhoudsbehandeling is dan zeker nodig.

Ontharingsbehandeling met EMAX

Bij SkinMedix ontharen we permanent met EMAX waarbij twee soorten energieën worden gebruikt om haar definitief te verwijderen: Laser en RF. De behandeling combineert beide energiebronnen waarbij haarzakjes vernitigd worden. Bij deze ontharingsbehandeling blijft lichtenergie beperkt waardoor de behandeling pijnloos is en nauwelijks roodheid en ontstekingen in de huid achterlaat. Daarnaast is behandelen met EMAX veel effectiever dan met andere laserapparaten. Met EMAX kunnen we daarnaast ieder huidtype behandelen. Haar dat behandeld is, zal niet meer terugkomen. Er kunnen echter wel slapende haartjes actief worden.

Tijdens de ontharingsbehandeling plaatsen we het EMAX-apparaat zachtjes op uw huid. Eerst brengt de arts een geleidende gel aan op de huid. Daarna zetten we een EMAX-applicator op de huid, die lichte pulsjes afgeeft. Daar voelt u niets van. We verplaatsen de applicator totdat het hele gebied twee keer is behandeld.

Resultaat ontharing

Direct na de behandeling kan uw huid nog wat rood zien of verbrand aanvoelen. Dit trekt al snel weg. Het is belangrijk dat u na de behandeling nog 1 maand uit direct zonlicht wegblijft en uw huid insmeert met zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger. Zo kunt u pigmentverschuiving voorkomen. Na 3 dagen kunt u uw normale gezichtsverzorging weer gebruiken. Eventueel kunnen we antibioticacrème voorschrijven.

Na iedere ontharingsbehandeling is er resultaat te zien. Haartjes worden namelijk dunner waardoor de huid veel minder stoppelig aanvoelt. Ongeveer 2 á 3 weken na de behandeling vallen de haartjes uit.

Behandelkuur

Voor zowel het gelaat als het lichaam geldt dat er tussen de 6-12 behandelingen nodig zijn. Een behandeling van het gezicht vindt elke 6-8 weken plaats, een behandeling van het lichaam vindt elke 8-12 weken plaats. Mocht een touch-up behandeling nodig zijn, dan vindt die eens per jaar plaats.

Goed om te weten: bij hirsutisme, toegenomen beharing bij vrouwen volgens mannelijk patroon, is het effect van de behandeling minder voorspelbaar. Dit verschilt echter van persoon tot persoon. Sommigen hebben voldoende aan 3 behandelingen, anderen aan 8. 

Benieuwd naar de kosten van een behandeling? Raadpleeg dan onze prijslijst.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Omdat wij werken met de nieuwste apparatuur en de best opgeleide huidtherapeuten (HBO-geschoold en kwaliteit-geregistreerd) hebben wij een goede naam bij veel zorgverzekeraars. Een behandeling voor overbeharing van het gelaat wordt in de meeste gevallen daarom ook vergoed. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis.

Consult aanvragen
Wilt u u ongewenst haar verwijderen met een effectieve behandeling, uitgevoerd door een deskundig arts of huidtherapeut? Wij informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

SkinMedix is gespecialiseerd in permanent haar verwijderen. Wilt u een vrijblijvend consult inplannen voor meer informatie of heeft u een vraag? Tijdens een persoonlijk consultgesprek kan SkinMedix u adviseren over een ontharingsbehandeling passend bij uw individuele wensen.

Neem contact op met SkinMedix via het contactformulier, stuur een e-mail naar info@skinmedix.nl of bel naar 085 – 760 04 91.