• +085-7600491
  • info@skinmedix.nl

Pigmentafwijking

Pigmentafwijking

Iedereen heeft weleens last van pigmentvlekken. In de loop van uw leven komen er vaak alleen maar meer bij. Stoort u zich aan pigmentvlekken in uw gezicht? Daar bestaat gelukkig een effectieve en veilige oplossing voor. Met onze pijnloze en bewezen effectieve EMAX-behandeling kunnen wij pigmentafwijkingen blijvend aanpakken. Uw pigmentvlekken verdwijnen en uw huid wordt egaler. En dat al na een paar behandelingen! Met de lasertherapie kunnen we naast pigmentvlekken, ook zonschade, melasma en ouderdomsvlekken behandelen.

Pigmentafwijking

Wat is een pigmentafwijking?

De belangrijkste oorzaak voor het ontstaan van pigmentvlekken is blootstelling aan zonlicht. Het is bewezen dat uw huid meer pigment aanmaakt naarmate u meer in de zon hebt gezeten in uw leven. Mede als gevolg van zonlicht gaan cellen in uw huid (melanocyten) te veel pigment produceren, waardoor er vlekken ontstaan. Als pigment of melanine anders dan normaal in uw huid verdeeld wordt, ontstaat op uw huid een donkere of lichte verkleuring. Oftewel, hyperpigmentatie (een donkere verkleuring) of hypopigmentatie (een lichte verkleuring).

De meest voorkomende typen pigmentvlekken zijn:

  • Lentigo senilis: een egale bruine pigmentvlek (vaak ovaal) met scherpe grenzen, van maximaal enkele centimeters groot. Deze ontstaat vaak vanaf middelbare leeftijd.
  • Verruca Seborrhoica (ouderdomsmoedervlekken): bruine vlekken of grote bruine wratten die qua oppervlakte variëren van enkele millimeters tot enkele centimeters.

Beide typen pigmentvlekken kunnen wij effectief behandelen met een EMAX-behandeling.

Onze behandeling van pigmentafwijking

E-max apparaat voor pigmentvlekken verwijderenHet is mogelijk om uw pigmentvlekken volledig, snel en pijnloos te verwijderen. Dit alles dankzij een nieuwe en bewezen effectieve behandeling tegen pigmentafwijking. Bij SkinMedix kan een deskundig arts of huidtherapeut uw pigmentvlekken behandelen met EMAX. Deze methode werkt met een combinatie van radiofrequentie en IPL-infraroodlicht. U voelt er niets van, maar merkt wel snel verschil. De vlekken verdwijnen en uw gezicht wordt weer egaal van kleur.

Of dit een geschikte behandeling voor u is, kunnen we u vertellen in een vrijblijvende intake. Tijdens die intake bekijken we wat voor type pigmentvlekken u heeft. Ook kunnen we u dan meer vertellen over wat voor u de meest geschikte behandeling is.

We vragen u om voorafgaand aan de behandeling 3 dagen geen irriterende zalf of lotion te gebruiken. Vermijd daarnaast 3 dagen van tevoren direct zonlicht en gebruik zonprotectie met minimaal SPF 30 als u wel in de zon komt. Verder vragen we u om voorafgaand aan de behandeling uw huid te scheren en ervoor te zorgen dat uw huid schoon is (geen make-up, crème, olie, etc.).

Een behandelkuur bestaat uit een behandeling per maand gedurende zes maanden. Mocht een touch-upbehandeling nodig zijn, dan kunt u eens per zes maanden terugkomen voor een behandeling.

De werking van de behandeling

Voor de EMAX-behandeling brengen we eerst wat gel aan op uw huid. Daarna zetten we een apparaat met EMAX-applicator op de huid. Dit apparaat zendt zowel IPL-licht als radiofrequente energie uit. Het IPL-licht wordt geabsorbeerd door de melanine (het pigment dat uw huid bruin kleurt) en wordt in de pigmentproducerende cellen omgezet in warmte.

Daarnaast stroomt de radiofrequente energie naar de voorverwarmde pigmentvlekken of ouderdomsmoedervlekken. Daar laat het de temperatuur verder stijgen zodat de pigmentvlekken vernietigd kunnen worden. Dat gebeurt zonder het omliggende weefsel te beschadigen. We verplaatsen de applicator van de EMAX totdat het hele gebied behandeld is.

Het resultaat van de behandeling

De EMAX-behandeling zorgt ervoor dat uw pigmentvlekken verdwijnen. Daardoor krijgt u weer een stralende en egale huid zonder vlekken. Een extra gunstig bijeffect van de behandeling is dat het de aanmaak van collageen stimuleert. Dat is een lichaamseigen stof die de structuur van uw huid verbeterd. Daardoor zorgt de behandeling ook voor een meer stralende huid.

In eerste instantie kan uw huid wat rood zien, verbrand aanvoelen of iets gezwollen zijn. Dit effect verminderen we door uw huid direct na de behandeling te koelen. De roodheid en zwelling zullen snel wegtrekken. Na 3 dagen kunt u uw normale gezichtsverzorging weer gebruiken. Wel vragen we u om nog 1 maand na de behandeling zonlicht te vermijden. Gebruik daarnaast gedurende die maand zonnebescherming met minimaal SPF 30. Dat helpt om nieuwe pigmentverschuivingen te voorkomen.

Pigmentvlek verwijderen wang vrouw

Behandelkuur

Voor een optimaal resultaat zijn 4-6 behandelingen nodig. De behandelingen vinden elke 3-4 weken plaats. Mocht een touch-up behandeling nodig zijn, dan vindt die eens per 6-12 maanden plaats.

Benieuwd naar de kosten van een behandeling? Raadpleeg dan onze prijslijst. Wij werken met hoogwaardig apparatuur en de best opgeleide huidtherapeuten (HBO-geschoold en kwaliteitsgeregistreerd) waardoor we een goede naam hebben bij veel zorgverzekeraars. Een pigmentbehandeling in het gelaat wordt doorgaans dan ook vergoed.

Consult aanvragen

Bij SkinMedix zijn we specialist in het behandelen van pigmentafwijkingen. Bent u geïnteresseerd in een behandeling en wilt u een consult inplannen voor meer informatie? Of heeft u een vraag? Tijdens een volledig vrijblijvend consultgesprek kan SkinMedix u adviseren over deze behandeling op basis van uw individuele wensen.

Neem contact op met SkinMedix via het contactformulier, stuur een e-mail naar info@skinmedix.nl of bel naar 085 – 760 04 91.