• +085-7600491
  • info@skinmedix.nl

FAQ Botox

FAQ Botox

Veel gestelde vragen over botox

Wanneer u een botox behandeling overweegt, komen er mogelijk verschillende vragen naar boven. Via deze FAQ-pagina geeft SkinMedix graag antwoord op deze vragen. Staat uw vraag er niet bij, of is er iets niet duidelijk, neem dan contact met ons op via het contactformulier, stuur een e-mail naar info@skinmedix.nl of bel telnr. 085 – 760 04 91.

Wat is botox?

Een botox behandeling is erop gericht om sterke spieractiviteit te verminderen om zo bijvoorbeeld rimpels te verzachten. Botox – ook wel ‘Botuline toxine type A’ genoemd – is een natuurlijk voorkomend eiwit. Dit eiwit wordt in kleine hoeveelheden sterk verdund en vervolgens geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor rimpels.

Hoe werkt botox?

Botox wordt in de mimische spieren geïnjecteerd om zo de prikkel van de zenuw naar de spier te blokkeren. De vaak diepe, aanwezige rimpels worden hierdoor minder zichtbaar. De spier ontspant en trekt minder samen door botox. Hierdoor worden bestaande rimpeltjes verzacht en ontspant de spier waardoor het gezicht meer rust en ontspanning krijgt. De rimpel wordt hierdoor ook niet dieper.

Wat is een ‘zone’?

Een zone is een specifiek te behandelen gebied, zoals bijvoorbeeld de frons, het voorhoofd of de kraaienpootjes.

Wanneer wordt er een halve zone gebruikt?

Een halve zone wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het liften van de mondhoeken, onrustige kin, en de lijntjes op de neus.

Welke gebieden kunnen worden behandeld met botox?

Met name bij mimische rimpels (rimpels die samenhangen met spierbewegingen) kan botox uitkomst bieden. Hierbij valt te denken aan kraaienpootjes, fronsrimpel en voorhoofdrimpels. Ook lijntjes op de neus en kin kunnen behandeld worden.

SkinMedix biedt daarnaast ook medische botox behandelingen voor bijvoorbeeld:

  • Zweten
  • Migraine
  • Tandenknarsen

Hoe kan ik me voorbereiden op de behandeling?

Voor een botox behandeling is een schone huid belangrijk. Draag daarom geen make-up. Verder raden wij u aan om zo ontspannen mogelijk te zijn en te blijven.

Is een botox behandeling pijnlijk?

Tijdens de botox behandeling gebruikt de cosmetisch arts van SkinMedix een dunne naald om botox te injecteren in de spier. U kunt dit gevoel vergelijken met speldenprikjes. Na de behandeling kan de huid oppervlakkig wat gevoelig zijn.

Hoe lang duurt een botox behandeling?

Een botox behandeling bij SkinMedix duurt 5-10 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied. Uiteraard komt daar nog een gesprek met de cosmetisch arts bij ter voorbereiding op de behandeling. Houd daarom rekening met ongeveer 30 minuten aan totale tijd voordat u weer naar huis kunt.

Mag ik alles weer doen na de botox behandeling?

Na de botox behandeling kunt u uw dagelijkse activiteiten direct hervatten. De huid kan oppervlakkig nog wat gevoelig zijn. SkinMedix raadt daarom aan om de eerste uren na de botox behandeling het behandelde gebied niet aan te raken of deze te voorzien van make-up of crème. Tot 2 uur na behandeling mag u de behandelde spieren iets meer gebruiken voor een beter effect. Voor een optimaal resultaat is het daarnaast belangrijk dat u de eerste 4 uur na de behandeling niet direct een paar uur plat gaat liggen of bukt, omdat de botox dan kan bewegen naar andere spiergroepen. Ook raden wij het nuttigen van alcohol of het uitoefenen van een sport streng af gedurende de eerste 24 uur na de behandeling. Daarnaast adviseert SkinMedix om de eerste week na de behandeling sterk zonlicht, de zonnebank, de sauna en gelaatsbehandelingen en -massages te vermijden. Uiteraard krijgt u na de behandeling uitgebreide nazorgvoorschriften uitgelegd en mag u direct naar huis.

Hoe snel is het effect van botox zichtbaar?

Na enkele dagen begint de botox te werken en is een kleine vermindering van bijvoorbeeld de rimpels zichtbaar. Het maximale resultaat is zichtbaar na 1 tot 2 weken. Dan zijn de rimpels al veel minder diep, de huid wordt in de weken daarna steeds gladder.

Hoe lang blijft het effect van Botox zichtbaar?

Botox blijft gemiddeld 3 tot 6 maanden zichtbaar. Na meerdere behandelingen houdt het effect langer aan. SkinMedix raadt daarom ook aan om de behandeling te herhalen om het gewenste resultaat te behouden.

Hoe lang werkt botox?

Afhankelijk van de huid en het behandelde gebied werkt botox gemiddeld zo’n 3 maanden.

Moet de botox behandeling herhaald worden?

SkinMedix adviseert om de behandeling in eerste instantie elke 3 maanden te herhalen, omdat langzaam maar zeker de spieractiviteit weer toeneemt. Uiteindelijk kan de tijd tussen de behandeling toenemen naar 4 maanden. Na elke behandeling plannen we na 2 weken een controleafspraak in.

Is botox veilig?

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten en bijwerkingen van botox. Daarbij zijn geen nadelige effecten voor de gezondheid gevonden. Botox is dus buitengewoon veilig en niet schadelijk voor het lichaam. De werkzame stof werkt alleen op de behandelde spier en heeft geen effect op de rest van het lichaam.

Wat zijn de eventuele bijwerkingen van Botox?

Na de botox-behandeling ervaar u in de eerste week mogelijk tintelingen, beurse plekken op de plaatsen waar geprikt is, een wat stijf gevoel en soms een zwaar gevoel op de wenkbrauwen. Deze mogelijke bijwerkingen verdwijnen met circa 10 dagen.

Bij behandeling van de voorhoofdsrimpels kan in uitzonderlijke gevallen een mogelijke bijwerking (< 1%) ontstaan in de vorm van krachtvermindering in de spiertjes die de wenkbrauwen optillen. Hierdoor kan de wenkbrauw enkele weken wat zwaar kan aanvoelen.

Wat kost Botox?

De prijs is afhankelijk van het aantal zones wat iemand nodig heeft. Dat kan variëren van 1 tot 3 zones. Bekijk voor actuele prijzen onze prijslijst.

Consult aanvragen

SkinMedix is gespecialiseerd in het uitvoeren van botox behandelingen. Bent u geïnteresseerd en wilt u een consult inplannen voor meer informatie of heeft u een vraag? Tijdens een persoonlijk consultgesprek adviseert SkinMedix over de botox behandeling op basis van uw individuele wensen.